Aanstaande donderdag brengt de Premier League Darts voor het eerst een bezoek aan een Duitse speelstad. Berlijn is gastheer van de vierde speelronde van de Premier League.

Tweevoudig wereldkampioen Michael van Gerwen neemt het dan op tegen Daryl Gurney. Raymond van Barneveld treft Rob Cross, Peter Wright legt aan tegen landgenoot Gary Anderson. Michael Smith en Simon Whitlock spelen tegen elkaar en Mensur Suljovic gaat tegen Gerwyn Price proberen zijn eerste punten in de Premier League te pakken.

Met mogelijk meer dan tienduizend toeschouwers in de zaal, verwacht Sky Sports-analist Wayne Mardle een fantastische avond. Volgens hem gaan de haren in zijn nek recht overeind staan wanneer de speelronde van start gaat.

”Ik kijk er naar uit, het is iets nieuws”, zegt Mardle op de website van Sky Sports. ”Toen we voor het eerst naar Rotterdam gingen, stond ik naar adem te happen. Misschien gaat dat in Berlijn ook gebeuren.”

”Ik denk dat het luidruchtig gaat worden, een beetje hetzelfde als tijdens de Euro Tour-toernooien. Daar is normaal veel lawaai en atmosfeer, dus dat kunnen we verwachten.”

”Berlijn wil bewijzen dat zij eerder aan het speelschema toegevoegd hadden moeten worden. We willen daarnaast dat speelsteden tegen elkaar strijden om te laten zien welke locatie de beste fans heeft.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek