Michael Smith baalde flink van zichzelf, nadat hij vijf matchdarts miste om de World Series of Darts Finals te winnen. ‘Bullyboy’ stuurde na afloop van de finale meteen een Twitterbericht de wereld in, met de tekst dat hij zichzelf nog nooit zo gehaat had.

Enkele dagen later nam Smith wat ruimer de tijd om terug te blikken op zijn verloren finale. ”Ik ben daarna snel gekalmeerd. Die tweet was in een gefrustreerde bui verstuurd”, liet de Engelsman weten aan Live Darts. ”Ik was erg gefrustreerd, want ik vond dat ik de beste speler van het weekend was, tot aan de laatste vijf pijlen.”

”Tegen Dave Chisnall en Gerwyn Price had ik ook al problemen om de zege over te streep te trekken. Erg irritant om mee te maken, maar hier kan ik enkel van leren. Ik ga proberen revanche te nemen tijdens de Grand Slam in Wolverhampton. Gelukkig komt dit toernooi er snel aan, waardoor er geen tijd is om te treuren.”

De 28-jarige darter uit St. Helens kende maandag ook nog problemen om terug te reizen naar huis vanwege een geannuleerde vlucht. De voorbereidingsplannen van Smith voor de Grand Slam werden daardoor in de war geschopt.

”Ik had maandag moeten landen om vervolgens te gaan oefenen bij Ian White, maar deze plannen werden geannuleerd. Maar geen zorgen, ik zal klaar zijn voor de Grand Slam. Ik wil de teleurstellingen van afgelopen weekend zo snel mogelijk achter mij laten.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek