Jeff Smith denkt erover om in januari mee te doen aan de PDC Qualifying School. Tijdens het vierdaagse evenement zijn Tour Cards te verdienen voor de seizoenen 2018 en 2019.

‘The Silencer’ was de afgelopen jaren actief in het BDO-circuit, maar dankzij een uitnodiging voor het PDC World Darts Championship lijkt Smith zijn zinnen te hebben gezet op een overstap naar de profbond.

”Met de huidige situatie in Canada en het accepteren van een uitnodiging voor het PDC WK, denk ik er sterk over na om aan de Q-School mee te doen”, zo vertelt de Canadees in een interview met Darts World.

”Ik vind dat mijn eigen organisatie zijn spelers in de steek heeft gelaten”, vertelt Smith over de huidige situatie in het Canadese dartsland. ”Regionale BDO-toernooien worden tijdens de BDO majors gespeeld en dat is een blijvend probleem.”

”Dit zorgt ervoor dat diverse spelers een kans wordt ontnomen om zich voor de BDO World Trophy of Lakeside te plaatsen. Ik ben blij dat ik nu een kans heb gekregen van de PDC, nu heeft Noord-Amerika twee afgevaardigden op het WK Darts.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek