Michael Smith heeft een opvallende onthulling gedaan in een interview met Live Darts. Bullyboy vertelde dat hij zijn hand brak tijdens de WK-finale tegen Michael van Gerwen.

De twee spelers stonden dit jaar op Nieuwjaarsdag tegenover elkaar in de WK-finale. In deze wedstrijd won Van Gerwen de eerste vier sets, alvorens Mighty Mike met een 7-3 overwinning de wereldtitel opeiste.

Halverwege de wedstrijd kon Smith zijn frustraties niet meer beheersen. ”Volgens mij stond ik toen 3-0 achter. Ik ging naar buiten en sloeg met mijn hand tegen een muur. Toen brak ik een botje in mijn hand.”

”Toen Barry Hearn (PDC-voorzitter, red.) mij na afloop de beker voor de tweede plaats wilde geven, hoopte ik dat hij de beker aan mijn rechterhand ging overhandigen.”

”Vlak voor de finale bedacht ik mij dat niet iedereen zijn eerste WK-finale heeft gewonnen. Dus ik wilde gewoon genieten en zien wat er ging gebeuren. Het duurde drie sets voor ik besefte dat ik gewoon kon winnen. Ik had de finale gemakkelijk kunnen winnen”, zo besloot Smith.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek