Vijf maanden voor de start van het WK Darts, droomt Jeff Smith al van zijn terugkeer in het Alexandra Palace. ‘The Silencer’ dwong afgelopen week een kwalificatieplek af door het North American Championship te winnen.

Smith maakte in december 2017 zijn debuut in het Alexandra Palace. Met onder meer een 170 finish, versloeg hij Luke Humphries in de voorronde. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi bleek Gary Anderson met 3-0 in sets te sterk.

”Ik ben zo blij dat ik terugkeer naar Ally Pally. Het gaat geweldig worden”, vertelt Smith op de website van de PDC. De Canadees kwam eerder overigens ook in actie op de Grand Slam of Darts en World Cup of Darts.

”Het gevoel dat je krijgt wanneer je het podium opstapt, is niet te omschrijven. Ik had nog nooit zoiets ervaren. Voor mij is het fantastisch om te weten dat ik weer voor zo’n publiek mag gaan spelen.”

Tom Donoghue/PDC

Foto: Tom Donoghue/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek