De Nederlandse heren stonden onder leiding van bondscoach John Lokken ‘gebrand’ aan de start om de teleurstellende dag van eergisteren goed te maken bij de WDF World Cup 2017 in Japan! Helaas was regerend Europees kampioen Richard Veenstra snel klaar. Hij had in de Australiër Raymond Smith een sterke tegenstander en helaas was deze met 4-3 te sterk voor Richard.

De wereldkampioen van 2013, Wesley Harms, begon goed en wist twee partijen eenvoudig te winnen. De laatste 32 was helaas het eindstation na een 4-3 nederlaag tegen de Duitser Ricardo Pietreczko die uiteindelijk de halve finale zou halen.

Chris Landman deed het zeker niet onverdienstelijk vandaag en reikte tot de kwartfinale. Hij versloeg de Duitser Zygla met 4-0, de Amerikaan Sawyer met 4-3 en de Zweed Oskar Lukasiak met 4-3. Voormalig Lakeside finalist Jeff Smith was in de kwartfinale net te sterk met 5-3.

Willem Mandigers was vandaag de beste Nederlander. Hij begon met een zware pot tegen de Rus Oreshkin, voormalig deelnemer aan het PDC WK. Willem won met 4-3 en knikkerde vervolgens de sterke Belg Tony Martinez uit het toernooi. Even later was Robbie Phillips het slachtoffer en ook Peter Machin, de BDO World Trophy kampioen, had geen kans: 4-1.

In de kwartfinale won Willem van de Duitser Unterbuchner met 5-2 en dat zorgde voor een confrontatie met Jeff Smith in de halve finale. Helaas was de Canadees te sterk voor Willem, het werd 6-1. Jeff Smith speelt zaterdag in de finale tegen zijn naamgenoot Raymond Smith uit Australië.

Meisjes singletoernooi
Layla Brussel en Lerena Rietbergen wisten gisteren een finaleplaats te behalen in de koppels. Vandaag traden ze aan in de singles en dat het met de vorm van beide meisjes wel goed zit bewezen ze tijdens de poulewedstrijden. Layla gooide bijvoorbeeld een prachtige 138 finish en Lerena gooide een 11-darter! Layla won vier van haar vijf poulewedstrijden en Lerena won er drie van de vijf. Voor beiden was dit genoeg om door te gaan naar de kwartfinale. Toevalligerwijs kwamen ze uit tegen hun Iraanse tegenstandsters in de koppelfinale van aankomende vrijdag. Layla won met 4-2 van Mahshad Avazzadeh, maar Lerena redde het niet tegen Deniz Hashtbaran. In de halve finale stuitte Layla op een geweldig spelende Kate Sheldon uit Ierland die haar helaas met 5-0 versloeg. Sheldon speelt zaterdag in de finale tegen de bedwinger van Lerena, de Iraanse Hashtbaran.

Jongens koppeltoernooi
Gisteren lieten Wessel Nijman en Justin van Tergouw zien dat zij de sterkste spelers zijn van het deelnemersveld door allebei de finale van het singletoernooi te halen. Een combinatie van de kwaliteit van deze jongens bleek vandaag veel te machtig voor de concurrentie. Tijdens de vijf poulewedstrijden stonden ze slechts één leg af en in de kwartfinale werden de Turken met 4-1 verslagen. In de halve finale waren de Australiërs Killin & Dodge kansloos: 5-1. Morgen om 19:00 uur (12:00 uur Nederlandse tijd) spelen zij de finale tegen het sterke Ierse koppel Keane Barry & Killian Heffernan.

Dames koppeltoernooi
Aileen de Graaf en Sharon Prins behoorden tot de favorieten voor de wereldtitel. De regerend Dutch Open kampioenen begonnen goed met een 4-0 overwinning op Nieuw Zeeland. Ook de tweede ronde tegen Vicky Pruim en Anna Forsmark eindigde in een overtuigende 4-0 zege. Helaas was de laatste 16 het eindstation na een spannende wedstrijd tegen het Belgische koppel de Peuter/Dessein.
Anca Zijlstra en Vanessa Zuidema speelden een fantastisch toernooi. Ze hadden een zware loting, maar elke tegenstander werd vakkundig aan de kant gezet. Rennoch & Wilkomm (Duitsland), Hammond & Kewish (Australië), West & Herriott (USA) en Jansson & Söderström (Zweden) werden allen met 4-1 verslagen. In de halve finale was de Ierse combinatie Byrne/Breen de tegenstander. Het werd een bloedstollende wedstrijd en jammer genoeg trokken de Nederlandse dames net aan het kortste eind: 4-5. Byrne & Breen spelen morgen de finale tegen de Russinnen Dobromyslova & Kononova.

Bron ndbdarts.nl

Tags: | |

Schrijver: Admin