Michael Smith en Peter Wright openden hun toernooi op de Perth Darts Masters met 6-2 zeges over Australische qualifiers in het HBF Stadium.

Smith nam het in de eerste partij van het toernooi op tegen Australiër Adam Rowe. Een 180 in de eerste leg hielp ‘Bullyboy’ meteen te breken, waarna hij de voorsprong verdubbelde in leg twee. Nadat Rowe in de eerste leg er al niet in geslaagd om 60 uit te gooien, miste de lokale speler wederom een pijl op een dubbel in leg drie. De nummer negen van de wereld profiteerde wederom en maakte er 3-0 van. Nadat Smith er vier opeenvolgende legs van had gemaakt op dubbel achttien, zette Rowe zijn eerste leg op het scorebord met dank aan onder meer een 180. Het tweetal verdeelde vervolgens eerlijk twee legs, waarna Smith een matige 6-2 overwinning in enige stijl afmaakte via een 120-finish.

Wright had meer moeite in de vroege fase van zijn wedstrijd tegen Rhys Mathewson. De Australiër pakte meteen de eerste leg, en kreeg ook kansen in leg twee en drie. Mathewson miste echter tweemaal dubbel zestien, en ‘Snakebite’ nam daar dankbaar gebruik van. Vervolgens was het Wright zelf die er niet in slaagde om de dubbels te gooien. The winnaar van de UK Open miste bull voor 161, en daarna nog twee pijlen op dubbel acht. De qualifier raakte tops en kwam op gelijke hoogte; 2-2. Het zou echter zijn laatste gewonnen leg blijken. Wright vond het betere van het spel, en pakte zo vier legs op rij voor een 6-2 zege en een gemiddelde van net iets over 100.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer