Michael Smith wordt vaak getipt als de volgende nieuwe major-winnaar. Bullyboy is vastberaden om na de coronacrisis zijn eerste grote titel te winnen.

De 29-jarige Engelsman was al een aantal keren dichtbij. Vijfmaal stond Smith al in een major-finale en in twee gevallen (World Series of Darts Finals en de Masters) kreeg hij zelfs wedstrijdpijlen voor de eindzege.

Bovendien stond de voormalig jeugdwereldkampioen ook in de finale van de drie grootste PDC-toernooien: het WK Darts, de Premier League Darts en World Matchplay. De eerste twee gingen tegen Michael van Gerwen verloren, terwijl Rob Cross in de finale van de World Matchplay te sterk bleek.

Wel won Smith in zijn carrière al vijf vloertoernooien en vier Euro Tour-evenementen. Nu vindt hij het tijd voor een major-titel op zijn palmares. ”In al die tijd dat ik thuis heb gezeten (door de coronacrisis, red.) heb ik genoeg tijd gehad om naar al mijn tweede plaatsen te kijken”, vertelt hij aan Sky Sports. ”Die bekers staan in mijn huis en daar werd ik niet heel vrolijk van. Ik wil die grote titel graag hebben.”

De darter uit het Engelse St. Helens beseft zelf ook al te goed dat hij al flink wat kansen heeft gehad. ”Voorafgaand aan de finales van de World Matchplay en het WK Darts was ik de betere speler in vorm. Het enige wat ik moest doen was mijn vorm behouden en dan zou ik winnen. Dat lukte niet en dan ga je proberen te forceren.”

Smith zal na de coronacrisis in ieder geval wat fitter zijn. Bullyboy gebruikte deze maanden om aan zijn gewicht te werken. ”Ik ben ongeveer twaalf kilo afgevallen. Hopelijk is het niet voor niets geweest. Ik heb geprobeerd op te letten met wat ik eet en daarnaast heb ik wandelingen van tien á vijftien kilometer gedaan met mijn vrouw en de kinderen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek