Michael Smith had na afloop van zijn partij tegen Benito van de Pas reden tot vreugde. ‘Bullyboy’ haalde dankzij een 10-9 overwinning op Benito van de Pas voor het eerst de kwartfinale van het European Championship.

‘Big Ben’ vocht zich knap terug van een 2-6 en 4-8 achterstand tegen de voormalig jeugdwereldkampioen. Van de Pas kwam allereerst terug tot 7-8, maar miste drie pijlen voor 8-8. Dat brak hem uiteindelijk op, want Van de Pas kwam één leg tekort voor de overwinning.

”Het was een echte wedstrijd en gelukkig vielen mijn dubbels goed”, sprak een opgeluchte Smith na de partij. De statistieken geven de Engelsman gelijk, want Smith gooide ruim 45 procent van zijn pijlen op de dubbels raak.

”Toen ik 8-4 voor stond, kwam Benito beter in de wedstrijd. Een jaar geleden had ik dit soort wedstrijd opgegeven en verloren, maar ik wist door te blijven vechten.”

”Ik heb laten zien dat ik een C-game alsnog kan winnen. Ik heb het hele jaar hard gewerkt om als derde geplaatst te zijn voor dit toernooi, dat wil ik niet weggooien.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek