Michael Smith hoopt in de komende maanden weer tegen Michael van Gerwen te spelen in een grote finale. Dat zou dan de derde keer zijn, na de Premier League-finale van 2018 en de meest recente WK-finale. Dat moet dan driemaal scheepsrecht worden, want de twee eerder genoemde finales werden allebei gewonnen door de Nederlander.

”Michael en Gary Anderson zijn de twee beste spelers ter wereld en soms benader ik hun niveau”, vertelt Smith aan Sky Sports. ”Ik en Michael zijn van dezelfde leeftijd (29), dus hebben nog zo’n twintig jaar aan rivaliteit te gaan. Hopelijk blijft hij niet steeds van mij winnen.”

Grote toernooien winnen, dat is de laatste stap die Smith moet maken in zijn carrière. ‘Bullyboy’ kreeg in november de kans om de World Series of Darts Finals te winnen, maar miste toen vijf matchdarts in de finale tegen James Wade.

”Vorig jaar was een goed seizoen, maar hopelijk wordt 2019 nog beter en ga ik finales winnen. Ik moet beginnen met het winnen van grote toernooien, die laatste stap maken. Het bereiken van de WK-finale was een geweldige prestatie. Toch heb ik nog steeds niet stilgestaan bij dit resultaat. Het kijken naar de beker voor mijn tweede plaats maakt mij depressief.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek