Michael Smith won in zijn carrière al vier Euro Tour-toernooien, maar dit jaar bleef succes uit op het Euro Tour-circuit. Bullyboy plaatste zich zelfs maar op het nippertje voor het EK Darts, dat komend weekend begint.

Van de dertien Euro Tour-toernooien speelde Smith er maar tien, terwijl hij acht keer werd uitgeschakeld in de tweede ronde. Als speler met een beschermde status betekent dat geen prijzengeld voor de EK-ranking.

Het Euro Tour-circuit werd in 2012 opgericht en zeven jaar later is de voormalig jeugdwereldkampioen wel klaar met deze toernooien. ”Ik ben geen fan van de Euro Tour-toernooien”, vertelt hij aan Dartsnews. ”Je bezoekt continu dezelfde locaties en dat wordt saai na zoveel jaren. Ik blijf eigenlijk liever thuis.”

”Als ik volgend jaar het eerste Euro Tour-toernooi van het seizoen win, dan sla ik de rest waarschijnlijk over. Ik ben mijn plezier voor deze toernooien kwijtgeraakt. Misschien komt dat wel terug als ik wat Euro Tours oversla.”

Vooral het reizen rondom de Euro Tour-toernooien stuit Smith tegen de borst. ”Je landt ergens en moet dan zo’n anderhalf uur in een taxi zitten. Voor één evenement moet je zelfs een overstapvlucht nemen. Ik snap eigenlijk niet waarom ze Düsseldorf van de kalender geschrapt hebben. Daar ligt het vliegveld vlak naast het hotel en de speellocatie”, aldus de nummer vier van de wereldranglijst.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek