Jeff Smith waagde begin dit jaar zijn kans op de UK Q-School. De Canadees veroverde daar op de derde dag zijn Tour Card door in de finale af te rekenen met Seigo Asada.

Aan de UK Q-School namen midden januari enkele honderden darters het tegen mekaar op voor slechts enkele beschikbare Tour Cards. “Toen ik in 2011 voor de eerste keer een Tour Card veroverde deden er slechts 128 spelers mee, nu waren er dat ongeveer vier keer zoveel. Het was dus een bijzonder harde strijd”, aldus Smith in gesprek met Winmau TV.

“Dat ik voor het eerst in zes jaar niet van de partij was op een WK (PDC of BDO) gaf me zeker extra motivatie voor het behalen van een Tour Card. Ik wou toch iets bewijzen.”

Door de coronacrisis kan ‘The Silencer’ zijn Tour Card nu niet ten volle benutten. “Dat vind ik inderdaad bijzonder frustrerend. Ik train echter bijzonder hard, ongeveer elke dag sta ik aan het bord. En het zal je misschien verbazen, maar het meest van al gebeurt dat op het werk, mijn baas is immers ook een grote dartsfan.”

De 44-jarige Canadees had ook enorm uitgekeken naar de US Masters, die zouden plaatsvinden in het iconische Madison Square Garden. “Dat was inderdaad een serieuze tegenvaller dat het toernooi niet kon doorgaan. Hopelijk wordt het volgend jaar opnieuw georganiseerd op dezelfde plaats, voor ons als Noord-Amerikanen is dat immers een droom om daar te kunnen gooien.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek