Michael Smith won zes legs op rij tegen Gary Anderson , waardoor hij uiteindelijk toch met de overwinning aan de haal ging. ‘Bullyboy’ keek na een zwakke start tegen een 1-5 achterstand aan.

De voormalig jeugdwereldkampioen miste in de beginfase veel dubbels. Toen zijn Schotse tegenstander een gaatje had geslagen, begon Anderson zelf veel te missen. Smith was degene die deze keer profiteerde en maakte 5-5 gelijk.

De Engelsman keek niet meer om en pakte de overwinning. ”Ik kan nu een beetje relaxen, want ik heb de eerste punten binnen. Dat haalt druk van mijn schouders af”, sprak Smith na afloop.

”Ik liet Gary in de wedstrijd komen en daarna deed hij hetzelfde. Het is altijd lastig om tegen Gary te spelen, want we zijn goede vrienden. Ik weet hoe goed hij is, maar nu was hij aan het worstelen met zijn rugblessure. Ik kon niks anders dan mijn werk doen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek