Michael Smith nam zondag op geweldige wijze revanche op Michael van Gerwen. Vrijdag verloor ‘Bullyboy’ in de finale van de eerste UK Open Qualifier van ‘Mighty Mike’. Zondagmiddag sloeg de Engelsman terug met een 6-1 overwinning op de Nederlander in de kwartfinale van UK Open Qualifier 3.

De voormalig jeugdwereldkampioen wist er uiteindelijk ook met de eindzege van door te gaan. Smith versloeg de verrassende finalist Zoran Lerchbacher in de finale met 6-0. Eerder op de dag won hij ook van onder meer Steve Beaton en Adam Hunt.

”Mijn doel is om dit jaar vier toernooien te winnen. Michael (van Gerwen, red.) wist mij vrijdag te stoppen en dat deed pijn. Ik dacht dat ik goed speelde, maar nam mijn revanche deze keer.”

”David Pallett kwam het dichtst bij mij in de buurt. Hij gaf mij één kans en die benutte ik en toen gooide ik 132 uit. Het is fijn om meteen tijdens het eerste weekend toe te slaan.”

”Mijn huidige ranking is voornamelijk gebaseerd op resultaten op de vloertoernooien. Dit is nu mijn achtste titel en kan mij nu richten op de rest van het jaar. Ik hoef niet meer op mijn eerste eindzege van het seizoen te jagen, die heb ik nu al binnen.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek