De kop is eraf in Sindelfingen, waar de European Darts Grand Prix wordt gespeeld dit weekend. Ross Smith, James Richardson en Krzysztof Ratajski openden het toernooi met een overwinning.

Ratajski kreeg de meeste tegenstand. De Pool versloeg Robert Owen met 6-4, maar de uitslag had zomaar de andere kant op kunnen vallen. Zo stond Owen op een 4-2 voorsprong en miste de Welshman in de negende leg drie pijlen voor 5-4. Ratajski kwam wel op 5-4 en pakte een leg later de overwinning.

Smith en Richardson wonnen allebei met 6-3. Smith zette Pero Ljubic opzij, die zijn debuut maakte op de Euro Tour.Dit deed de Kroaat niet eens zo heel slecht met onder meer een 157 check-out. ‘Smudger’ bleek echter een maatje te groot en besloot de partij op knappe wijze met een 12-darter.

Richardson was met 6-3 te sterk voor zijn landgenoot Matthew Edgar. ‘Ruthless’ speelde een prima duel met een gemiddelde van 96, vijf 180’ers en een finishpercentage van vijftig procent.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema European Darts Grand Prix

Vrijdag 10 mei
Eerste ronde
Middagsessie

Pero Ljubic (84.00) 3-6 (92.30) Ross Smith
Matthew Edgar (83.63) 3-6 (95.94) James Richardson
Robert Owen (91.22) 4-6 (94.69) Krzysztof Ratajski
Niels Zonneveld v Michael Hurtz
Kim Viljanen v Nathan Aspinall
Mark McGeeney v Josh Payne
Brendan Dolan v Michael Rosenauer
Michael Rasztovits v Dimitri Van den Bergh

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek