Michael Smith verwijt Michael van Gerwen dat hij een hoop onzin praat. ‘Bullyboy’ deed deze uitspraak nadat hij vrijdagavond tijdens de US Darts Masters won van de wereldkampioen.

Van Gerwen deelde voorafgaand aan deze ontmoeting een speldenprikje uit aan Smith door te zeggen dat de Engelsman mentaal niet sterk genoeg is. ”Michael is een fenomenaal talent. Maar met alle respect, hij is mentaal zwak en dat weten we allemaal”, zei de nummer één van de wereld in een interview met Live Darts.

Nadat Smith met 8-6 zegevierde tegen Van Gerwen, diende de voormalig jeugdwereldkampioen hem van repliek. Volgens ‘Bullyboy’ smaakte de overwinning alleen maar zoeter door de uitspraken van Mighty Mike.

”De overwinning deed mij erg goed, vooral door de onzin die Michael verkondigd had door te zeggen dat ik mentaal niet sterk ben. Als dat zo zou zijn, dan had ik wel om hulp gevraagd toen ik zeven jaar geleden daadwerkelijk met mezelf in de knoop zat.”

”Ik zou nu zelfs kunnen zeggen dat hij mentaal niet sterk genoeg is, omdat het leek alsof dit toernooi Michael niks kon schelen. Het is mooi om te winnen, zeker wanneer je zelf niet goed speelde.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek