Michael Smith moest zondagavond hard werken om zich te kwalificeren voor de tweede ronde op de World Grand Prix. Bullyboy was dichtbij uitschakeling tegen Simon Whitlock, maar zegevierde uiteindelijk met 2-1 in sets.

Een geweldige 128 finish in de tweede set bracht Smith terug in de wedstrijd. Even later toverde de WK-finalist ook een 155 check-out uit de hoge hoed, terwijl Whitlock op een dubbel stond te wachten. Hoewel The Wizard het daarna nog even spannend maakte, ging de zege na een allesbeslissende leg naar Smith.

”Ik ben erg blij. Dit is geloof ik mijn eerste overwinning in zeven of acht jaar op dit toernooi. Het vele gejuich van Simon werkte op mijn zenuwen. Ik miste twee pijlen op 32 voor 2-0 in de tweede set en ik dacht dat ik het had verknald. Maar die 128 finish ging erin en dat gaf mij een extra zetje”, zei Smith na afloop tegen Live Darts.

De Engelsman legde vervolgens zijn ergernis over het gejuich van Whitlock uit. ”Dat deed hij nadat Simon legs met 20-darters won. Dat zou je eigenlijk alleen bij 10-, 11- en 12-darters moeten doen. Met 20-darters ga je geen toernooien winnen.”

”Zelf ben ik niet een type die veel juicht. Ik probeer liever de kalmte te bewaren, zo uit ik mij ook in interviews. Maar mijn borst doet nog steeds zeer vanwege het vieren van die 128 finish”, grapte Smith tot slot.

Tags:

Author: Pieter Verbeek