Michael Smith speelde vrijdagavond zijn tweede televisiefinale van het seizoen. Na de nederlaag in de WK-finale op Nieuwjaarsdag tegen Michael van Gerwen, trok de Engelsman nu opnieuw aan het kortste eind.

In de finale van de US Darts Masters was een ontketende Nathan Aspinall met 8-4 te sterk voor Smith. Desondanks was de nummer vijf van de wereld na afloop overwegend positief over zijn prestaties in Las Vegas.

”Het is fijn dat ik de finale heb gehaald. Maar Nathan was te goed”, zo vatte de voormalig jeugdwereldkampioen zijn nederlaag sportief op. ”Hij speelde heel erg sterk.”

Smith was vooral blij dat hij een goede wedstrijd aflegde tegen Gerwyn Price in de halve eindstrijd. In deze partij wist ‘Bullyboy’ ruim boven de honderd gemiddeld te gooien. Bovendien wees hij erop dat hij ondanks een mindere vorm dit jaar toch goede resultaten heeft behaald.

”Ik speelde goed tegen Gerwyn Price in de halve finale. Die overwinning deed mij goed. Ik heb de WK-finale gehaald, de halve eindstrijd tijdens de UK Open en nu een finale in Las Vegas. Dat is niet heel slecht.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek