Michael Smith behoort tot één van de grootste outsiders voor de wereldtitel op het WK Darts. ‘Bullyboy’ zit bovendien in de onderkant van het toernooischema, die op papier iets makkelijker lijkt.

Een kwartfinaleplek uit 2016 is tot dusver het beste resultaat van Smith op het WK Darts. Dit zorgt echter niet voor gebrek aan zelfvertrouwen bij de 28-jarige Smith.

”Tijdens al mijn eerdere deelnames aan het WK had ik de gedachte dat ik het toernooi kon winnen. Dat is nu niet anders”, vertelt Smith aan Live Darts. ”Toch is het gevoel een beetje anders, want ik voel geen enkele druk. Ik verwacht niks van mezelf en ga proberen mezelf te zijn en gewoon te darten.”

Vorig jaar kreeg de Engelsman twee matchpijlen om Rob Cross uit het toernooi te knikkeren in de tweede ronde. Die werden gemist, waarna ‘Voltage’ uiteindelijk de wereldtitel zou pakken.

”Ik had van Rob moeten winnen”, erkent de Shanghai Masters-kampioen. ”Maar dat betekent niet dat ik daarna ook van John Henderson, Dimitri van den Bergh en Michael van Gerwen gewonnen had.”

PDC

Foto: PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek