Michael Smith was Mensur Suljovic eeuwig dankbaar na diens zege op James Wilson. Door de 5-4 overwinning van ‘The Gentle’ op Wilson, mocht Smith als nummer twee van Poule G naar de tweede ronde op de Grand Slam of Darts.

De voormalig jeugdwereldkampioen speelde een uitstekende groepsfase, maar een nipte overwinning op Mark McGeeney en een nederlaag tegen Suljovic, leken hem kwalificatie voor de laatste zestien te kosten. Suljovic bood echter hulp, waardoor Smith woensdagavond tegenover Gary Anderson staat in de tweede ronde.

”Het was een lastige groep, maar doorgaan is het enige wat telt. Het was zenuwslopend om Mensur’s laatste wedstrijd te volgen en ik was aan het juichen voor hem”, gaf Smith toe.

”Ik heb nu de kans om mezelf te bewijzen in de tweede ronde en ik ben goed in vorm op dit moment. Ik kijk er naar uit om tegen Gary te spelen, ik kan niet wachten om hem een pak slaag te geven.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek