Michael Smith ziet zijn aankomende krachtmeting met Michael van Gerwen als een ijkpunt om te zien hoe het met zijn vorm staat op dit moment. Donderdagavond staan de twee WK-finalisten tegenover elkaar in de Premier League Darts.

”Spelen tegen Michael (van Gerwen, red.) is een test om te zien waar je staat. Ik heb veel trainingsuren ingebouwd en mijn prestaties worden beter. Tegen Van Gerwen kan ik zien of ik nog meer moet doen. Het trainen gaat lekker, ik mis amper iets. Een schril contrast met wat ik op het podium laat zien. Ik moet meer relaxen op het podium, net als tijdens trainingen”, zegt Smith in gesprek met Metro.

Trainen, dat doet ‘Bullyboy’ veel de afgelopen weken. Voornamelijk doordat Smith ritme mist door een huwelijksreis in januari. ”Ik ben ontzettend veel aan het trainen. ’s Middags drie uur met Ian White en ’s avonds drie uur met Eddie Dootson. Dus zes uur per dag, in plaats van drie. Dat heb bij drie van de afgelopen vier weken gedaan.”

”Wellicht is mijn vorm wat weggevallen doordat ik na de WK-finale op vakantie ben gegaan na mijn huwelijk. Bij terugkomst probeerde ik te geforceerd mijn vorm terug te vinden. Ik was nog nooit zo lang weggeweest. Vier dagen na de WK-finale ben ik getrouwd en daarna ben ik op vakantie gegaan. Dus van 2 tot en met 22 januari heb ik geen pijl aangeraakt.”

Smith woont op vijftien minuten rijden van Liverpool, waar donderdagavond gespeeld wordt tijdens de elfde speelronde van de Premier League Darts. Een thuiswedstrijd dus, maar op een mooi ontvangst rekent de voormalig jeugdwereldkampioen niet.

”Ik denk dat de meeste mensen inmiddels wel weten dat ik een Manchester United fan ben”, doelt hij op het feit dat voetbalclub Manchester United een aartsrivaal is van Liverpool. ”Daar ga ik vast last van krijgen. Hetzelfde geldt in Leeds, vanwege een rivaliserende rugbyclub uit mijn woonplaats (St Helens). Desondanks hoef ik maar een kwartier te reizen, dus dat valt mij mee.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek