Na achttien prijsloze maanden weet Michael Smith eindelijk weer wat winnen is. ‘Bullyboy’ pakte zijn vierde Euro Tour-zege uit zijn carrière dankzij een 6-4 overwinning op Mensur Suljovic in de finale van de Gibraltar Darts Trophy.

Het was de eerste finale voor Smith sinds de finale op het Austrian Darts Open vorig jaar in juni. Destijds bleek Phil Taylor met 6-4 te sterk voor de jonge Engelsman. Zijn drie eerdere zeges op het Europese circuit dateren uit 2015 (2 keer) en 2014 (1 keer).

”Dit voelt geweldig, ik ben ontzettend blij”, vertelde Smith na afloop. ”Ik was vergeten hoe het voelde om toernooien te winnen, dit geeft hetzelfde gevoel als toen ik mijn eerste toernooi won.”

”Ik had al eerder een finale gehaald dit jaar en ik dacht dat ik weer ging verpesten. De 132 finish in de negende leg heeft mij de overwinning bezorgd, dat was een geweldige check-out. Ik moest een beslissende leg voorkomen want Mensur is een fantastische speler.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek