Bij het bekendmaken van de line-up voor de Premier League Darts werden vraagtekens gezet bij het selecteren van Michael Smith.

Vooralsnog snoert ‘Bullyboy’ de criticasters de mond. Smith wist namelijk zijn eerste drie wedstrijden te winnen en staat met zes punten gedeeld eerste in de tussenstand. Met nog zes duels voor de boeg, heeft hij nog maar een paar punten nodig om degradatie definitief te ontlopen.

Met enkel lijfsbehoud is Smith niet tevreden, zo stelt hij in gesprek met Sky Sports. ”Ik wil alle negen wedstrijden winnen. Mijn doel is om eerste te eindigen, ik ben ziek van alle tweede, derde, vierde, vijfde en zelfs laatste plaatsen. Ik wil de koppositie behouden, daarom ben ik hier.”

”Het liefst wil ik ongeslagen blijven, al gaat dat niet gebeuren. Ik wil er zeker van zijn dat spelers die mij willen verslaan, heel goed moeten spelen. Ik speel darts omdat ik naar mijn inziens tot de beste spelers ter wereld behoor. Dat moet ik bewijzen, aan het publiek maar ook aan mezelf.”

”De afgelopen jaren heb ik veel kansrijke partijen weggegeven, nu doen mijn tegenstanders dat aan mij. Ik heb nog niet het idee dat ik mijn beste spel heb laten zien, ik benut gewoon mijn kansen. Qua resultaten heb ik dus nog niks te klagen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek