De BDO heeft bekendgemaakt dat de Winmau World Masters van 4 tot 7 oktober 2018 opnieuw wordt gespeeld in Bridlington Spa. Een dag voorafgaand aan de start van het oudste TV-evenement wordt de Lakeside play-offs afgewerkt op dezelfde speellocatie.

Zoals gebruikelijk zal er gedart worden in vijf verschillende categorieën op de Winmau World Masters: heren, dames, jongens, meisjes en paradarters. De race is nu open om één van de beschermde plaatsen te bemachtigen waarmee spelers zich direct plaatsen voor de podiumwedstrijden. Dit geldt voor zestien heren, acht dames en vijftien spelers voor het WDDA-paradarts evenement. Wie dit zijn zal op 9 september bekend worden gemaakt.

De BDO maakte ook indirect duidelijk dat het Lakeside Championship in 2019 doorgaat. Hier was tot op heden onduidelijk over. De bond meldt echter dat er voorafgaand aan de World Masters play-offs worden gespeeld, waarbij kwalificatieplekken voor Lakeside zijn te verdienen.

Krzysztof Ratajski en Lorraine Winstanley wisten in 2017 de Winmau World Masters te winnen. De Pool gaat door zijn overstap naar de PDC zijn titel naar alle waarschijnlijkheid niet proberen te verdedigen.

Programma:
– Woensdag 3 oktober: BDO Lakeside play-offs
– Donderdag 4 oktober: World Masters vloerwedstrijden
– Vrijdag 5 oktober: World Masters podiumwedstrijden
– Zaterdag 6 oktober: World Masters podiumwedstrijden
– Zondag 7 oktober: World Masters finaledag

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek