Zaterdag worden op de Lakeside de prijzen bij het damestoernooi verdeeld. Op voorhand is bekend dat het dames-WK een nieuwe winnaar gaat krijgen.

Mikuru Suzuki en Lorraine Winstanley wisten allebei voor het eerst in hun carrière door te dringen tot de finale op de Lakeside. Voor Suzuki is dit zelfs haar eerste optreden in Frimley Green.

De Japanse zorgde in de eerste ronde voor een daverende verrassing door viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton uit te schakelen. Daarna vielen ook Sharon Prins en Maria O’Brien ten prooi aan Suzuki. Winstanley, nummer één van de plaatsingslijst op Lakeside, was achtereenvolgens te sterk voor Casey Gallagher, Trina Gulliver en Anastasia Dobromyslova.

Na de damesfinale worden de twee halve finales van het herentoernooi afgewerkt. De eerste halve finale gaat tussen Michael Unterbuchner en tweevoudig toernooiwinnaar Scott Waites. Glen Durrant en Jim Williams treffen elkaar in de tweede halve eindstrijd. Voor Williams een kans op revanche, want vorig jaar verloor de Welshman in de kwartfinale van Lakeside van ‘Duzza’.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Zaterdag 12 januari (vanaf 15:30 uur)
Mikuru Suzuki v Lorraine Winstanley (Finale dames)
Scott Waites v Michael Unterbuchner (Halve finale heren)
Glen Durrant v Jim Williams (Halve finale heren)

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags: , , , , , , ,

Author: Pieter Verbeek