Jeffrey de Zwaan en Berry van Peer hebben maandagavond hun laatste kans om de knock-outfase van de Grand Slam of Darts te bereiken. Laatstgenoemde heeft ondanks de problemen met darteritus, alles nog in eigen hand.

Van Peer speelt een rechtstreeks knock-outwedstrijd met Cameron Menzies. De winnaar gaat door naar de laatste zestien, de verliezer ligt er definitief uit.

Ook in Groep E wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld. De winnaar uit het duel tussen Peter Wright en Alan Norris mag zich woensdag melden in de tweede ronde. Glen Durrant is in deze poule al zeker van kwalificatie, Corey Cadby maakt hier geen kans meer op.

In Poule F ligt alles nog open. Wel ligt Mensur Suljovic met vier punten in twee punten op pole-position om de eerste plaats in deze groep veilig te stellen. Een zege op James Wilson is voldoende. De Engelsman lijkt samen met Michael Smith om de tweede plek te strijden. ‘Bullyboy’ treft Mark McGeeney in zijn laatste pouleduel.

Jeffrey de Zwaan heeft toch nog een kans om zich te plaatsen voor de laatste zestien. ‘The Black Cobra’ verloor zijn eerste twee partijen, maar mag bij een 5-3 overwinning (of beter red.) nog hopen op een stunt. Indien De Zwaan met minimaal twee legs verschil wint van ‘Chizzy’, moet hij hopen dat Stephen Bunting zijn sportieve plicht doet tegen Scott Mitchell.

Maandag 13 november
8x E-H Groepswedstrijden
20:10 uur Gary Anderson v Simon Whitlock
20:40 uur Berry van Peer v Cameron Menzies
21:10 uur Corey Cadby v Glen Durrant
21:40 uur Peter Wright v Alan Norris
22:10 uur Michael Smith v Mark McGeeney
22:40 uur Mensur Suljovic v James Wilson
23:10 uur Dave Chisnall v Jeffrey de Zwaan
23:40 uur Stephen Bunting v Scott Mitchell

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek