Vijf Nederlanders spelen dinsdag en woensdag in de tweede ronde van de World Grand Prix. Vier Nederlandse deelnemers komen dinsdagavond in actie.

De loting verdeelde het viertal netjes in verschillende kwarten van het bovenste speelschema van de World Grand Prix, waardoor de Nederlanders elkaar voorlopig nog ontlopen. Dinsdagavond moeten ze het doen met stuk voor stuk geduchte tegenstanders.

Raymond van Barneveld is de eerste Nederlander die het podium betreedt. De vijfvoudig wereldkampioen treft Dave Chisnall, oftewel de verliezend finalist uit 2008 en 2009 tegen de runner-up uit 2013.

Jeffrey de Zwaan gaat op herhaling tegen Gary Anderson. De Nederlander en de Schot troffen elkaar onlangs in de halve finale van de World Matchplay. Toen ging de overwinning met 17-12 naar ‘The Flying Scotsman’.

Ron Meulenkamp treft titelverdediger Daryl Gurney in de tweede ronde. ‘The Bomb’ maakte zondag zijn debuut op de World Grand Prix met een overwinning op Joe Cullen, de nummer vijftien van de wereld.

Drievoudig toernooiwinnaar Michael van Gerwen sluit de avond af tegen Darren Webster. Beide spelers stonden in de eerste ronde tegen respectievelijk Steve Lennon en Stephen Bunting geen leg af.

Klik hier voor meer informatie over de World Grand Prix.

Dinsdag 2 oktober
Tweede ronde

Dave Chisnall v Raymond van Barneveld
Gary Anderson v Jeffrey de Zwaan
Daryl Gurney v Ron Meulenkamp
Michael van Gerwen v Darren Webster

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek