Donderdagavond wordt het startsein gegeven aan de eerste speelronde van de Premier League Darts 2020. De Schotse stad Aberdeen huisvest de seizoensopener.

Net als vorig jaar doen er negen vaste spelers mee aan de PDC Premier League Darts. Tijdens de eerste speelhelft spelen zij eenmaal tegen elkaar en één keer tegen één van de negen Challengers.

In Schotland mag John Henderson optreden als gastspeler. The Scottish Highlander kreeg vorig jaar ook een uitnodiging voor de speelronde in Aberdeen en hield toen Michael van Gerwen op een gelijkspel. Dit keer mag Henderson het gaan proberen tegen debutant Nathan Aspinall.

Ook Glen Durrant maakt zijn debuut als vaste speler in de Premier League Darts. De drievoudig Lakeside-kampioen opent het seizoen van de prestigieuze dartscompetitie tegen Michael Smith. Gary Anderson neemt het voor eigen publiek op tegen Daryl Gurney.

De topper van de avond gaat tussen wereldkampioen Peter Wright en vijfvoudig Premier League-kampioen Michael van Gerwen. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de Schot en de Nederlander sinds de WK-finale, die verrassend werd gewonnen door Snakebite. Gerwyn Price en Rob Cross sluiten de avond van de eerste speelronde af.

Bekijk hier de verdeling van het prijzengeld tijdens de Premier League.

Speelschema Premier League Darts 2020

Donderdag 6 februari (vanaf 20:00 uur)
Aberdeen – P&J Live

20:15 Michael Smith v Glen Durrant
20:50 Gary Anderson v Daryl Gurney
21:25 Michael van Gerwen v Peter Wright
22:00 Nathan Aspinall v John Henderson
22:35 Gerwyn Price v Rob Cross

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek