Het circus van de Premier League Darts is deze week afgereisd naar Liverpool, waar de elfde speelronde van de competitie wordt gespeeld.

Tijdens deze speelronde ligt er met name veel druk op Peter Wright en Michael Smith. Nieuw puntverlies zorgt ervoor dat zij deelname aan de play-offs van de Premier League Darts haast uit hun hoofd kunnen zetten.

Zij mogen in Liverpool echter aan de bak, want zij treffen de nummers twee en één van de wereldranglijst. Wright opent de elfde speelronde met een duel tegen Rob Cross, terwijl Smith de avond afsluit tegen Michael van Gerwen.

Voor Van Gerwen spelen er andere belangen in de Beatles-stad. De drievoudig wereldkampioen verloor vorige week de koppositie in de Premier League Darts aan Cross, die nu één punt meer heeft dan zijn Nederlandse rivaal. Voor de 29-jarige Brabander is het zaak om de druk op Cross te blijven opvoeren om kans te blijven maken op de competitiebonus van 25.000 pond.

Gerwyn Price, die vorige week Van Gerwen op een gelijkspel wist te houden, treft Mensur Suljovic in Liverpool. James Wade gaat het opnemen tegen Daryl Gurney.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Elfde speelronde – Donderdag 11 april
M&S Bank Arena, Liverpool

Rob Cross v Peter Wright
Gerwyn Price v Mensur Suljovic
James Wade v Daryl Gurney
Michael Smith v Michael van Gerwen

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek