Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld spelen donderdagavond hun tweede ronde partij op de Grand Slam of Darts. ‘Mighty Mike’ treft debutant Steve Lennon, die verrassend Gerwyn Price afhield van een plek in de knock-outfase.

De Ier werd tweede in een poule met verder ook Van Barneveld en Jamie Hughes, laatstgenoemde werd vierde in de groep. Van Gerwen wist zijn poule glansrijk door te komen na overwinningen op Rob Cross, Ross Montgomery en Joe Murnan.

Cross eindigde als tweede in die poule en is dus de komende tegenstander van Van Barneveld. Een gevaarlijke tegenstander dus voor ‘Barney’, zeker omdat de Engelsman dit seizoen de twee eerdere ontmoetingen wist te winnen.

De sessie wordt geopend door Daryl Gurney en James Wade. ‘Superchin’ is in deze partij uiteraard de favoriet, maar ‘The Machine’ lijkt het vertrouwen weer een beetje hervonden te hebben na zijn overwinning op Phil Taylor in zijn laatste groepswedstrijd. Dankzij deze zege passeerde Wade zijn landgenoot Robbie Green in Poule C.

Taylor eindigde natuurlijk nog wel op de eerste plaats in deze groep, waardoor ‘The Power’ uitkomt tegen de nummer twee uit de groep van Gurney. Na de poulefase werd bekend dat het een Webster zou worden, maar naamgenoten Mark en Darren Webster moesten in een 9-dart shootout nog wel even uitmaken wie van de twee naar de tweede ronde zou gaan. Darren Webster won deze met drie punten verschil en bereikte op deze manier voor het eerst de laatste zestien van de Grand Slam of Darts.

Donderdag 16 november
Tweede ronde
20:10 uur Daryl Gurney v James Wade
21:10 uur Phil Taylor v Darren Webster
22:10 uur Michael van Gerwen v Steve Lennon
23:10 uur Raymond van Barneveld v Rob Cross

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek