Michael van Gerwen en Vincent van der Voort komen zondagavond in actie tijdens de kwartfinales van de Dutch Darts Masters in Zwolle.

Van Gerwen ontsnapte zondagmiddag aan uitschakeling tegen Raymond van Barneveld. Net als eerder dit jaar tijdens de German Darts Open werd het 6-5 voor de Vlijmenaar. De nummer één van de wereld jaagt in de Overijsselse hoofdstad op zijn zesde Dutch Darts Masters-titel op rij. In de kwartfinale speelt Van Gerwen tegen Dave Chisnall, die in de derde ronde afrekende met Ricky Evans.

Van der Voort zit aan de andere kant van het toernooischema, waardoor een Nederlandse finale tot de mogelijkheden behoort. Dan moet de Noord-Hollander eerst langs Ian White, de nummer twee van de plaatsingslijst. ‘The Diamond’ was zondagmiddag te sterk voor Jermaine Wattimena.

Glen Durrant staat tegenover Gerwyn Price in de tweede kwartfinale van de avond. Zij zijn de mogelijke opponenten van Van Gerwen in de halve eindstrijd. De winnaar van het duel tussen Van der Voort en White treft Peter Wright of Mervyn King bij de laatste vier.

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema

Zondag 26 mei
Kwartfinale
Avondsessie (vanaf 19:15 uur)

Michael van Gerwen v Dave Chisnall
Glen Durrant v Gerwyn Price
Ian White v Vincent van der Voort
Peter Wright v Mervyn King

Halve finale

Van Gerwen/Chisnall v Durrant/Price
White/Van der Voort v Wright/King

Finale

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek