Het gevecht om de eindzege op de World Grand Prix gaat vrijdagavond verder met nog vier kanshebbers. Zij strijden om een felbegeerde plek in de eindstrijd.

Drievoudig toernooiwinnaar Michael van Gerwen en titelverdediger Daryl Gurney zijn de enige voormalige World Grand Prix-kampioenen die nog in het toernooi zitten. Slechts één van hen gaat de finale halen, want zij treffen elkaar in de halve eindstrijd.

Na stroeve zeges op John Henderson en Meulenkamp, was Gurney op overtuigende wijze te sterk voor Gary Anderson. Ook ‘Mighty Mike’ wist te imponeren in zijn kwartfinale. In de beste wedstrijd ooit op de World Grand Prix moest Dave Chisnall zijn meerdere erkennen in angstgegner Van Gerwen. De 29-jarige Brabander kan buigen op goede statistieken tegen de Noord-Ier. De nummer één van de wereld won liefst zestien van de negentien ontmoetingen met ‘Superchin’.

Peter Wright en Mensur Suljovic spelen tegen elkaar in de andere halve finale. Zowel de Schot als de Oostenrijker kende de grootst mogelijke moeite bij de laatste acht. Wright gaf tegen James Wilson een 2-0 voorsprong uit handen, maar kwam in de vijfde set op tijd bovendrijven. Suljovic maakte tegen Gerwyn Price een 1-2 achterstand ongedaan, alvorens ‘The Gentle’ met 3-2 in sets wist te winnen.

Klik hier voor meer informatie over de World Grand Prix.

Donderdag 4 oktober
Kwartfinale

Mensur Suljovic (91.19) 3-2 (84.41) Gerwyn Price
Peter Wright (87.64) 3-2 (85.79) James Wilson
Daryl Gurney (91.69) 3-0 (78.99) Gary Anderson
Michael van Gerwen (101.54) 3-1 (97.78) Dave Chisnall

Vrijdag 5 oktober
Halve finale

20:15 Peter Wright v Mensur Suljovic
21:30 Michael van Gerwen v Daryl Gurney
Best of 7 sets

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek