Nog acht spelers maken kans op de eindzege tijdens de PDC Home Tour. Woensdagavond is de eerste groep met halvefinalisten aan de beurt.

In de afgelopen acht dagen werd het overgebleven deelnemersveld van de PDC Home Tour verder geminimaliseerd van 32 naar acht spelers. Deze poules werden gewonnen door Jelle KlaasenMike de DeckerGary AndersonDave ChisnallRob CrossJoe Cullen, Nathan Aspinall en Jonny Clayton.

De eerste groep bestaat uit Klaasen, De Decker, Anderson en Chisnall. De laatste twee namen wisten overtuigend hun groep te winnen. Klaasen zorgde voor een verrassing door Peter Wright achter zich te houden, terwijl De Decker afrekende met onder meer Glen Durrant en Stephen Bunting.

De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich voor de zogenoemde kampioenengroep. Op vrijdag 5 juni strijden de vier overgebleven spelers om de titel.

Alles over de PDC Home Tour kunt u hier vinden, waaronder informatie over het speelschema, alle uitslagen en uitleg over de opzet van dit digitale toernooi.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Woensdag 3 juni
Groep 1 (halve finale)

20:30 Gary Anderson v Mike De Decker
21:00 Dave Chisnall v Jelle Klaasen
21:30 Mike De Decker v Jelle Klaasen
22:00 Gary Anderson v Dave Chisnall
22:30 Dave Chisnall v Mike De Decker
23:00 Jelle Klaasen v Gary Anderson

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek