Gary Anderson en Jelle Klaasen weten donderdagavond de laatste twee spelers voor de kampioengroep van de PDC Home Tour.

Klaasen en Anderson kwamen woensdag de eerste groep met halvefinalisten door. Rob CrossJoe CullenNathan Aspinall en Jonny Clayton zitten in de andere halvefinalegroep.

Op basis van vorm tijdens eerdere deelnames aan het digitale PDC-toernooi lijken Cullen en Aspinall favoriet voor de bovenste twee plaatsen. Cullen maakte indruk bij zijn herkansing in de eerste ronde door driemaal 105+ gemiddeld te gooien. Ook bij de laatste 32 was The Rockstar oppermachtig. Aspinall heeft nog geen duel verloren tijdens de PDC Home Tour. The Asp won zijn eerste twee poules door telkens drie duels te winnen.

De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich voor de zogenoemde kampioengroep. Op vrijdag 5 juni strijden de vier overgebleven spelers om de titel.

Alles over de PDC Home Tour kunt u hier vinden, waaronder informatie over het speelschema, alle uitslagen en uitleg over de opzet van dit digitale toernooi.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Donderdag 4 juni
Groep 2 (halve finale)

20:30 Rob Cross v Joe Cullen
21:00 Nathan Aspinall v Jonny Clayton
21:30 Joe Cullen v Jonny Clayton
22:00 Rob Cross v Nathan Aspinall
22:30 Nathan Aspinall v Joe Cullen
23:00 Jonny Clayton v Rob Cross

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek