Woensdagavond is het eindelijk zo ver; dan brengt de Premier League Darts een bezoek aan Ahoy Rotterdam. Dit jaar worden er twee speelrondes van de Premier League Darts in de Nederlandse havenstad gespeeld.

De 10,000 aanwezige fans gaan Gary Anderson en Rob Cross tweemaal in actie zien. ‘The Flying Scotsman’ opent de avond tegen Michael Smith, de nummer twee van de tussenstand. Vervolgens verschijnt de regerend wereldkampioen op het podium voor zijn duel tegen Daryl Gurney.

Vanaf de derde partij wordt het pas echt smullen geblazen. Raymond van Barneveld is de eerste Nederlander die aan bod gaat komen. De vijfvoudig wereldkampioen kruist de degens met Simon Whitlock. ‘Barney’ vecht voor zijn laatste kans om zijn play-offs te halen en moet de twee punten pakken tegen ‘The Wizard’. Bij puntverlies kan Van Barneveld een plek bij de laatste vier definitief vergeten.

Daarna mag het Nederlandse publiek de nummer één van de wereld begroeten. Michael van Gerwen maakt zijn derde opwachting in Rotterdam tegen Peter Wright. De afgelopen twee jaren boekte ‘Mighty Mike’ voor eigen publiek telkens overwinningen op Phil Taylor. ‘The Power’ is er dit jaar niet meer bij, de 16-voudig wereldkampioen stopte zijn professionele carrière na zijn verloren WK-finale.

Voor Van Gerwen lonken de play-offs na acht zeges op rij in de competitie. De 28-jarige Brabander leed uitgerekend zijn enige nederlaag tegen zijn aankomende tegenstander. De tweevoudig wereldkampioen kan in Rotterdam zijn deelname aan de play-offs definitief veiligstellen. Het toetje van de avond wordt verzorgd door Cross en Anderson.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts.

Premier League Darts 2018
Elfde speelronde – 18 april
Rotterdam Ahoy

Michael Smith v Gary Anderson
Rob Cross v Daryl Gurney
Raymond van Barneveld v Simon Whitlock
Peter Wright v Michael van Gerwen
Rob Cross v Gary Anderson

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek