Dinsdagavond is het de beurt aan de spelers in de groepen A tot en met D om hun laatste poulewedstrijden te spelen. Danny Noppert opent de sessie tegen Mark Webster.

De Fries moet een ruime zege boeken op ‘Webby’ om nog kans te maken op een plek in de tweede ronde. Mocht Noppert met ruime cijfers winnen, dan moet hij hopen dat Gurney hetzelfde doet in zijn partij tegen Darren Webster.

Michael van Gerwen komt in de derde partij in actie tegen Joe Murnan. Deze partij gaat vrijwel nergens om. Van Gerwen is zeker van kwalificatie, Murnan is al uitgeschakeld. Er staat enkel wat extra prijzengeld op het spel en voor ‘Mighty Mike’ mogelijk een gunstigere tegenstander in de tweede ronde. Rob Cross tegen Ross Montgomery is de andere wedstijd in deze poule, de winnaar gaat door naar de laatste zestien.

In Poule C heeft Phil Taylor de beste papieren om door te gaan. ‘The Power’ staat met vier punten aan de leiding en treft de uit vorm zijnde James Wade. Bij een overwinning en een kleine nederlaag is Taylor zeker van een plek bij de laatste zestien, ‘The Machine’ moet ruim winnen om kans te houden. Robbie Green lijkt aan een zege op Peter Machin genoeg te hebben om door te gaan.

Ook in Groep D is er nog volop spanning. Gerwyn Price, Raymond van Barneveld en Steve Lennon strijden om de bovenste twee plaatsen. Price is sowieso door als hij met minstens vier legs verschil wint van de al uitgeschakelde Jamie Hughes. Bij een kleinere overwinning, zit de Welshman in de wachtkamer en moet Price hopen dat Van Barneveld wint van Lennon. De Ier is bij een 5-3 (of ruimere) zege gekwalificeerd voor de knock-outfase, voor ‘Barney’ volstaat een overwinning. Wanneer Lennon met 5-4 wint van de 50-jarige Hagenaar en Price met 5-2 van Hughes, spelen Lennon, Van Barneveld en Price een 9-dart shoot-out op het podium om te bepalen welk tweetal naar de tweede ronde mag.

Donderdag 14 november
8x A-D Groepswedstrijden
20:10 uur Mark Webster v Danny Noppert
20:40 uur Daryl Gurney v Darren Webster
21:10 uur Michael van Gerwen v Joe Murnan
21:40 uur Rob Cross v Ross Montgomery
22:10 uur Robbie Green v Peter Machin
22:40 uur Phil Taylor v James Wade
23:10 uur Gerwyn Price v Jamie Hughes
23:40 uur Raymond van Barneveld v Steve Lennon

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek