Willem Mandigers is de laatste overgebleven Nederlandse deelnemer op de Lakeside. De Brabander speelt vrijdagmiddag zijn kwartfinale tegen Michael Unterbuchner.

De 29-jarige Mandigers beleeft zijn beste jaar op de Lakeside, waar hij in het verleden niet verder kwam dan de tweede ronde. Na zeges op Paul Hogan en Wesley Harms, is de Duitser Unterbuchner de komende opponent van de Eindhovenaar.

Scott Waites is de tweede kwartfinale van het herentoernooi die in de middagsessie wordt afgewerkt. Bij de dames beginnen ze al aan de halve eindstrijd. Mikuru Suzuki staat dan tegenover Maria O’Brien.

De andere halve finale bij de vrouwen wordt vrijdagavond gespeeld. Drievoudig wereldkampioene Anastasia Dobromyslova legt dan aan tegen Lorraine Winstanley. Vervolgens staan de twee resterende kwartfinales bij de heren op het programma. Voormalig toernooiwinnaar Scott Mitchell neemt het op tegen Jim Williams, terwijl tweevoudig Lakeside-kampioen Glen Durrant de degens kruist met Kyle McKinstry.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Vrijdag 11 januari
Kwartfinale

Middagsessie
14:00 Michael Unterbuchner v Willem Mandigers
15:30 Mikuru Suzuki v Maria O’Brien (Halve finale dames)
16:15 Scott Waites v Conan Whitehead

Avondsessie
20:00 Anastasia Dobromyslova v Lorraine Winstanley (Halve finale dames)
20:45 Scott Mitchell v Jim Williams
22:15 Glen Durrant v Kyle McKinstry

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek