De strijd om de eindzege op de Grand Slam of Darts 2018 gaat vrijdag- en zaterdagavond verder met zeven PDC-darters en één BDO-speler. Zij wisten zich de afgelopen twee dagen te plaatsen voor de kwartfinale in Wolverhampton.

Vrijdagavond is het allereerst de beurt aan de vier spelers aan de onderkant van het speelschema. Het wordt sowieso een mijlpaal voor twee spelers, want zij haalden alle vier nog nooit de halve eindstrijd van de Grand Slam of Darts.

Dimitri van den Bergh bereikte voor de derde keer dit seizoen de kwartfinale van een televisietoernooi. Bij zijn twee eerdere kwartfinales dit seizoen, kwam hij zijn tegenstander van vrijdagavond ook al tegen. Op het WK was de Belg te sterk voor Mensur Suljovic, terwijl de Oostenrijker zich revancheerde in de finale van de German Darts Masters.

Ook de line-up voor de tweede kwartfinale hebben we recentelijk nog tegen elkaar in actie gezien. Simon Whitlock en Gerwyn Price troffen elkaar namelijk ook in de groepsfase van de Grand Slam of Darts. Toen ging de zege met 5-4 naar ‘The Wizard’,  waardoor de Australiër in het toernooi bleef. Whitlock heeft nu drie van de vier onderlinge duels met ‘The Iceman’ op televisie gewonnen. Price pakte echter de zege in het laatste onderlinge duel over een lang format.

De twee andere kwartfinales worden zaterdagavond gespeeld. Michael Unterbuchner kruist de degens met Gary Anderson, terwijl Michael van Gerwen het gaat opnemen tegen Jonny Clayton.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam of Darts. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Kwartfinale
Vrijdag 16 november (vanaf 20:00 uur)

20:15 Dimitri van den Bergh v Mensur Suljovic
21:45 Simon Whitlock v Gerwyn Price

Zaterdag 17 november (vanaf 20:00 uur)
20:15 Michael Unterbuchner v Gary Anderson
21:45 Jonny Clayton v Michael van Gerwen

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: | | | |

Schrijver: Pieter Verbeek