Vrijdag wordt het startsein gegeven aan de PDC European Tour 2020. De eerste stop is in Hasselt, waar de Belgian Darts Championship wordt gespeeld.

De Belgian Darts Championship debuteert op de Euro Tour-kalender. Hoewel het EK Darts in het verleden in dezelfde zaal in Hasselt werd afgewerkt, stond er in België nog geen Euro Tour-toernooi op het programma.

Vijf Belgen krijgen dit weekend om voor eigen publiek te schitteren. Ronny Huybrechts is de enige thuisspeler die al in de middagsessie in actie komt. De Antwerpenaar neemt het op tegen jeugdwereldkampioen Luke Humphries.

Wesley Plaisier en Martijn Kleermaker zijn de Nederlandse troeven tijdens de eerste sessie. Kleermaker maakt tegen Stephen Bunting zijn debuut op het Euro Tour-circuit. Plaisier kruist de degens met de Sloveense darter Benjamin Pratnemer.

Andy Hamilton keert na tweeënhalf jaar afwezigheid op dit circuit. The Hammer is sinds dit jaar weer in het bezit van een Tour Card en speelt tegen Andy Boulton bij zijn rentree. Voormalig wereldkampioen Steve Beaton treft debutant Kai Fan Leung, terwijl ook Damon Heta zijn eerste opwachting maakt tegen Michael Barnard.

De sessie wordt geopend met het duel tussen Ryan Searle en Darren Penhall. Justin Pipe en Mervyn King sluiten de middagsessie af. Beide spelers wisten in het verleden al een Euro Tour-toernooi op hun naam te schrijven.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema

Vrijdag 28 februari
Eerste ronde
Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

13:00 Darren Penhall v Ryan Searle
13:30 Andy Boulton v Andy Hamilton
14:00 Kai Fan Leung v Steve Beaton
14:30 Luke Humphries v Ronny Huybrechts
15:00 Michael Barnard v Damon Heta
15:30 Wesley Plaisier v Benjamin Pratnemer
16:00 Martijn Kleermaker v Stephen Bunting
16:30 Justin Pipe v Mervyn King

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek