Vrijdagmiddag gaat de Dutch Darts Masters 2019 van start in Zwolle. Tijdens de openingssessie komen er vier Nederlanders in actie.

Wesley Plaisier, Danny van Trijp en Alexander Merkx wisten donderdag door het kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters te komen. Danny Noppert was eerder al één van de winnaars van een qualifier voor Europese spelers met een PDC Tour Card.

Plaisier is als eerste Nederlander aan de beurt in Zwolle. De Zuid-Hollander neemt het op tegen Brendan Dolan. Van Trijp legt aan tegen voormalig jeugdwereldkampioen Keegan Brown. Merkx treft drievoudig Lakeside-kampioen Glen Durrant, terwijl Noppert tegenover Harry Ward staat.

Erik Hol, Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Jimmy Hendriks spelen in de avondsessie. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena zijn automatisch toegelaten tot de tweede ronde van de Dutch Darts Masters.

De Dutch Darts Masters is aankomend weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema

Vrijdag 24 mei
Eerste ronde
Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Ryan Joyce v William O’Connor
Mickey Mansell v Kyle Anderson
Brendan Dolan v Wesley Plaisier
Florian Hempel v Ryan Harrington
Mike De Decker v Rowby-John Rodriguez
Keegan Brown v Danny van Trijp
Alexander Merkx v Glen Durrant
Danny Noppert v Harry Ward

Danny van Trijp maakt tijdens de Dutch Darts Masters zijn tweede opwachting op de Euro Tour.

Foto: Sven Neuschäfer/PDC Europe

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek