Vrijdagmiddag wordt met de European Darts Open het startsein gegeven aan het achtste seizoen van de PDC European Tour. De seizoensopening vindt dit jaar plaats in Leverkusen.

Tijdens de eerste sessie van de European Darts Open op vrijdagmiddag staan er twee Nederlanders ingepland. Danny van Trijp en Wesley Plaisier wisten donderdagavond het kwalificatietoernooi door te komen en gaan allebei hun debuut maken op de Euro Tour. Zij treffen respectievelijk Adam Hunt en Jyhan Artut.

Het toernooi wordt geopend met een voormalig Euro Tour-winnaar. Justin Pipe, winnaar van de Austrian Darts Open in 2012, kruist de degens met Ryan Meikle. Madars Razma, Ross Smith, Martin Atkins en Ted Evetts zijn de andere bekende namen in de line-up. De laatste twee genoemden namen staan tegenover elkaar in Leverkusen. Voormalig Lakeside-deelnemer Razma treft Matthew Dennant, terwijl Smith gaat aanleggen tegen Ricky Williams.

Jeffrey de Zwaan, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort komen vrijdagavond in actie op de European Darts Open. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena zijn automatisch geplaatst voor de tweede ronde en hoeven pas zaterdag hun eerste wedstrijd te spelen.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Vrijdag 22 maart
Eerste ronde
Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Justin Pipe v Ryan Meikle
Pavel Jirkal v William Borland
Matthew Dennant v Madars Razma
Fabian Herz v Scott Taylor
Ross Smith v Ricky Williams
Adam Hunt v Danny van Trijp
Ted Evetts v Martin Atkins (Leeds)
Wesley Plaisier v Jyhan Artut

Stefan Straßenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Straßenburg/PDC Europe

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek