Vrijdagochtend 3 augustus gaat de vierde editie van de Auckland Darts Masters van start. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn de Nederlandse deelnemers tijdens het World Series-toernooi in Nieuw-Zeeland.

Van Barneveld betreedt halverwege de ochtend het podium op de Auckland Darts Masters. De vijfvoudig wereldkampioen werd bij de loting gekoppeld aan Warren Parry. De Nieuw-Zeelander verloor op het WK Darts 2017 in de voorronde van Jerry Hendriks. In 2010 stonden Van Barneveld en Parry tegenover elkaar in het Alexandra Palace. Toen ging de zege eenvoudig met 3-0 in sets naar de 51-jarige Hagenaar.

Rond twaalf uur is het de beurt aan Van Gerwen. De nummer één van de wereld gaat het in de eerste ronde van de Auckland Darts Masters opnemen tegen Cody Harris. ‘The Codestar’ is geen onbekende op het PDC-circuit. Harris maakte in december zijn debuut op het PDC WK en wist dit jaar een PDC Challenge Tour-toernooi te winnen.

De Australiër Simon Whitlock krijgt de eer om het toernooi te openen tegen Ben Robb. Laatstgenoemde is de vervanger van Corey Cadby, die vanwege visumproblemen moest afhaken. Tim Pusey en World Matchplay-kampioen Gary Anderson sluiten de eerste ronde af.

Auckland Darts Masters 2018
Vrijdag 3 augustus
Eerste ronde

09:00 uur Simon Whitlock v Ben Robb
09:30 uur Rob Cross v John Hurring
10:00 uur Michael Smith v Mark McGrath
10:30 uur Raymond van Barneveld v Warren Parry
11:00 uur Kyle Anderson v Haupai Puha
11:30 uur Peter Wright v Tahuna Irwin
12:00 uur Michael van Gerwen v Cody Harris
12:30 uur Gary Anderson v Tim Pusey

Klik hier voor informatie over de verdeling van het prijzengeld op dit toernooi.

Tags:

Author: Pieter Verbeek