Woensdag begint de tweede ronde van Lakeside en liefst drie Nederlanders strijden dan om een plek in de kwartfinale van het wereldkampioenschap bij de BDO.

Één Nederlander gaat sowieso de laatste acht halen op Lakeside, want de woensdagmiddag wordt afgetrapt met een Nederlandse ontmoeting. Wesley Harms, tweevoudig halvefinalist op Lakeside, neemt het op tegen landgenoot Willem Mandigers.

Later op de middag staan Michael Unterbuchner en Wayne Warren tegenover elkaar. Laatstgenoemde wierp met 97.71 het hoogste gemiddelde van de eerste ronde en lijkt dus goed in vorm te zijn in Frimley Green. Tussendoor treffen Trina Gilliver en Karolina Podgorska elkaar. Dit is het laatste duel uit de eerste ronde van het damestoernooi.

’s Avonds is Richard Veenstra aan zet op Lakeside. De darter uit Ossenzijl kruist de degens met tweevoudig toernooiwinnaar Scott Waites. In de avondsessie bijt Mark McGeeney het spits af tegen Conan Whitehead, terwijl Jim Williams gaat spelen tegen Dean Reynolds.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Woensdag 9 januari
Tweede ronde – Middagsessie

14:00 Wesley Harms v Willem Mandigers
15:15 Trina Gulliver v Karolina Podgorska (eerste ronde)
16:00 Michael Unterbuchner v Wayne Warren

Avondsessie
20:00 Mark McGeeney v Conan Whitehead
21:15 Jim Williams v Dean Reynolds
22:30 Richard Veenstra v Scott Waites

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: | | | |

Schrijver: Pieter Verbeek