De 42ste editie van Lakeside gaat zaterdagmiddag van start. De beste spelers van de BDO doen aan dit toernooi in Frimley Green mee en strijden om de eindzege in de iconische dartstempel.

Op de openingsdag van Lakeside verschijnen er drie Nederlanders op het podium. Derk Telnekes is meteen aan de beurt. De Deventenaar speelt in de openingswedstrijd tegen Mark McGeeney, de nummer één van de plaatsingslijst bij de BDO. Wesley Harms treft publiekslieveling Tony O’Shea in de avondsessie.

Het damestoernooi op Lakeside gaat van start met het mooiste affiche van de eerste ronde. Viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton neemt het op tegen Mikuru Suzuki. De Japanse is al maandenlang ongeslagen op het Aziatische circuit en maakte ook indruk op de Winmau World Master, waar zij de kwartfinales haalde. Sharon Prins komt ’s avonds in actie. De Nederlandse strijdt tegen Roz Bulmer voor een plek in de kwartfinale.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema zaterdag 5 januari
Middagsessie (vanaf 14:00 uur)
14:00 – Mark McGeeney (ENG) v Derk Telnekes (NED)
15.15 – Jim Widmayer (USA) v Nigel Heydon (ENG)
16.30 – Lisa Ashton (ENG) v Mikuru Suzuki (JPN)
17.00 – Martin Phillips (WAL) v Conan Whitehead (ENG)

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
20:00 – Paul Hogan (ENG) v Wesley Newton (ENG)
21.15 – Sharon Prins (NED) v Roz Bulmer (ENG)
21.45 – Mal Cuming (AUS) v Justin Thompson (AUS)
23.00 – Wesley Harms (NED) v Tony O’Shea (ENG)

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek