Met Jermaine Wattimena al in de derde ronde van de Dutch Darts Masters, krijgen drie andere Nederlanders zaterdagavond de kans zich bij de laatste zestien te voegen.

Michael van Gerwen is de eerste van het drietal die aan de beurt is. De 30-jarige Vlijmenaar neemt het op tegen William O’Connor, die vrijdag in de eerste ronde afrekende met Ryan Joyce.

Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort wachten een loodzware opgave om zich de plaatsen voor de derde ronde in Zwolle. Barney legt aan tegen Michael Smith, die door de afzegging van Rob Cross is doorgeschoven naar de top-16 geplaatste spelers.

Van der Voort treft Mensur Suljovic in de laatste partij van de avond. De avondsessie wordt geopend met een duel tussen Dave Chisnall en Steve Beaton. Ian White, de nummer twee van de plaatsingslijst, staat tegenover Mickey Mansell. De Duitse troef Max Hopp speelt tegen Joe Cullen.

Voormalig finalist Mervyn King is de tegenstander van Daryl Gurney. Peter Wright speelt later op de avond tegen Ritchie Edhouse, die vrijdag verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Jimmy Hendriks.

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema

Zaterdag 25 mei
Tweede ronde
Avondsessie (vanaf 19:15 uur)

Dave Chisnall v Steve Beaton
Ian White v Mickey Mansell
Joe Cullen v Max Hopp
Michael van Gerwen v William O’Connor
Daryl Gurney v Mervyn King
Michael Smith v Raymond van Barneveld
Peter Wright v Ritchie Edhouse
Mensur Suljovic v Vincent van der Voort

Kais Bodensieck/PDC Europe

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek