Michael van Gerwen moet na de uitschakeling van Raymond van Barneveld en Wesley Harms de Nederlandse eer hoog houden op de Grand Slam of Darts.

Deze taak ligt normaliter in goede handen, want Van Gerwen was afgelopen drie jaar al de sterkste op de Grand Slam of Darts. De 29-jarige Brabander is nog drie winstpartijen verwijderd van een vierde titel in Wolverhampton.

Eerst moet Van Gerwen zien af te rekenen met Jonny Clayton. Dit duel heeft nog een extra tintje, want in de poulefase verloor de nummer één van de wereld van de Welshman. Toen trok Clayton met 5-4 aan het langste eind tegen de Nederlander. Het format in de kwartfinale is echter drie keer zo lang, waardoor ‘The Ferret’ wederom boven zichzelf moet uitstijgen om voor een sensatie te zorgen.

De avond wordt gestart met de andere kwartfinale aan de bovenkant van het speelschema. Gary Anderson treft de laatst overgebleven BDO-speler Michael Unterbuchner.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam of Darts. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Kwartfinale
Vrijdag 16 november (vanaf 20:00 uur)

Dimitri van den Bergh (94.28) 9-16 (98.58) Mensur Suljovic
Simon Whitlock (95.03) 15-16 (95.86) Gerwyn Price

Zaterdag 17 november (vanaf 20:00 uur)
20:15 Michael Unterbuchner v Gary Anderson
21:45 Jonny Clayton v Michael van Gerwen

Chris Dean/PDC

Foto: Chris Dean/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek