Zaterdagavond worden de vier resterende duels uit de eerste ronde van de Masters 2019 afgewerkt. Onder meer de nummers twee en drie van de wereld komen in actie.

De tweede speeldag van de Masters gaat van start met de interessante ontmoeting tussen Gerwyn Price en James Wade. Beide spelers waren de afgelopen weken veel in het nieuws, maar niet vanwege hun prestaties. Price kreeg onlangs een boete van 21.500 pond voor zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts.

Ook Wade haalde de media vanwege uitbundig juichen. ‘The Machine’ schreeuwde tweemaal in het gezicht van WK-tegenstander Seigo Asada. De tuchtcommissie onderzoekt ook dit incident en mogelijk kan de Engelsman eveneens een boete verwachten.

Joe Cullen gaat zaterdagavond zijn debuut maken op de Masters. ‘The Rockstar’ legt aan tegen de onttroonde wereldkampioen Rob Cross. Verliezend WK-finalist Michael Smith treft Ian White.

De avond wordt afgesloten met de kraker tussen Peter Wright en Adrian Lewis. Vier jaar geleden stonden ‘Jackpot’ en ‘Snakebite’ ook tegenover elkaar in Milton Keynes. Toen ging de zege met 10-8 naar Lewis.

Klik hier voor meer informatie over de Masters 2019, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Speelschema Masters 2019
Vrijdag 1 februari (eerste ronde)

Daryl Gurney (93.90) 8-10 (97.56) Dave Chisnall
Mensur Suljovic (106.11) 10-1 (87.50) Simon Whitlock
Stephen Bunting (86.58) 10-9 (86.67) Darren Webster
Michael van Gerwen (99.12) 10-5 (89.92) Jonny Clayton

Zaterdag 2 februari (eerste ronde)

Gerwyn Price v James Wade
Rob Cross v Joe Cullen
Michael Smith v Ian White
Peter Wright v Adrian Lewis

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek