Richard Veenstra moet de Nederlandse eer hoog zien te houden op Lakeside. ‘Flyers’ is immers de laatst overgebleven Nederlander in het herentoernooi in Frimley Green.

De 36-jarige darter uit Ossenzijl neemt het op tegen Geert de Vos, die in de eerste ronde van Lakeside 2018 te sterk was voor Derk Telnekes. Veenstra boekte een 3-2 overwinning op Kyle McKinstry.

Voorafgaand aan deze partij worden eerst nog twee dameswedstrijden en een andere herenpartij gespeeld. Drievoudig wereldkampioene Lisa Ashton kruist de degens met Fallon Sherrock, een herhaling van de WK-finale uit 2015.

Anastasia Dobromyslova, eveneens drievoudig winnaar op Lakeside, treft Lorraine Winstanley. Martin Phillips neemt het op tegen Michael Unterbuchner uit Duitsland.

Na vanavond zijn de acht kwartfinalisten van het mannentoernooi en de vier halvefinalisten van het vrouwentoernooi bekend. De kwartfinales bij de heren en de halve finales bij de vrouwen worden op vrijdag gespeeld.

Klik hier voor meer informatie over het speelschema van Lakeside 2018. Via deze link is de verdeling van het prijzengeld te vinden. Bekijk hier het toernooischema van Lakeside.

Donderdag 11 januari (vanaf 20:00 uur)
Fallon Sherrock v Lisa Ashton
Martin Phillips v Michael Unterbuchner
Anastasia Dobromyslova v Lorraine Winstanley
Richard Veenstra v Geert de Vos

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek