Het dartscircus is afgereisd naar Nottingham, waar donderdagavond de zesde speelronde van de Premier League Darts 2019 op het programma staat.

Raymond van Barneveld kan zich bijna geen misstap meer veroorloven in de Premier League Darts. Na de nederlaag tegen Peter Wright van vorige week staat ‘Barney’ nog altijd op de laatste plaats in de competitie met twee punten. De voorbereiding van de 51-jarige Hagenaar op deze speelronde was niet ideaal, want dinsdag maakte Van Barneveld wereldkundig dat er na 25 jaar een einde komt aan zijn huwelijk met zijn vrouw Silvia.

Ook de aanloop van Michael van Gerwen richting zijn aankomende partij tegen Gerwyn Price was niet perfect. De nummer één van de wereld heeft al drie duels op rij niet gewonnen en is daardoor dichtbij een negatief record dat stamt uit 2011. Door het gelijkspel van vorige week tegen John Henderson raakte Van Gerwen de koppositie in de Premier League Darts kwijt aan James Wade.

Wade gaat het donderdagavond opnemen tegen Mensur Suljovic. Michael Smith en Nathan Aspinall openen de speelronde in Nottingham. Aspinall is in de Engelse stad de vervanger van Gary Anderson. Peter Wright en Daryl Gurney verzorgen het toetje van de avond.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Zesde speelronde – Donderdag 14 maart (vanaf 20:10 uur)
Motorpoint Arena, Nottingham

Nathan Aspinall v Michael Smith
James Wade v Mensur Suljovic
Rob Cross v Raymond van Barneveld
Gerwyn Price v Michael van Gerwen
Peter Wright v Daryl Gurney

Tags:

Author: Pieter Verbeek