Zondag wordt de tweede dag van Lakeside 2019 gespeeld, waarbij onder meer twee Nederlanders en de winnaar van de Winmau World Masters het podium betreden.

Richard Veenstra komt aan het einde van de middag in actie op Lakeside. De darter uit Ossenzijl legt aan tegen Nigel Heydon, die zaterdag zijn voorronde wist door te komen. Aan het begin van de middag is het de beurt aan tweevoudig BDO-kampioen Scott Waites. ‘Scotty 2 Hotty’ treft de Belg Jeffrey van Egdom in zijn eerste partij.

Wouter Vaes opent de avondsessie. De Brabander wacht een ontmoeting met zuiderbuur Roger Janssen. Ook Adam Smith-Neale is zondagavond ingepland. De Engelsman wist begin oktober verrassend de Winmau World Masters op zijn naam te schrijven door Glen Durrant te vloeren in de finale.

Het is nog maar de vraag of Smith-Neale nog maar enigszins in de buurt van dat niveau gaat komen. ‘Big Dog’ brak eind november zijn been op meerdere plaatsen en had afgelopen week pas zijn eerste afspraak bij de fysiotherapeut. Bovendien treft Smith-Neale in Mark McGrath een goede tegenstander, want de Nieuw-Zeelander wist in 2018 tijdens de World Series-toernooien bij de PDC van Michael Smith te winnen.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Zaterdag 6 januari
Middagsessie
Scott Waites (86.55) 3-1 (82.08) Jeffrey Van Egdom
Brian Lokken (77.16) 1-3 (79.38) Krzysztof Kciuk
Deta Hedman (67.53) 0-2 (70.80) Maria O’Brien
Richard Veenstra (89.67) 3-2 (93.09) Nigel Heydon

Avondsessie
20:00 – Roger Janssen (BEL) v Wouter Vaes (NED)
21.15 – Fallon Sherrock (ENG) v Corrine Hammond (AUS)
21.45 – Mark McGrath (NZL) v Adam Smith-Neale (ENG)
23.00 – Wayne Warren (WAL) v Mark Layton (WAL)

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek